Radiosändningar

  1. Hem
  2. >
  3. Radiosändningar
Alingsås förr och nu

Alingsåsarna kommer i ett flertal olika radiosändingar under ett år få ta del av inspelningar, intervjuer och reportage som har gjorts om Alingsås de senaste 35 åren i Radio Alingsås och taltidningen Alingåsbandet. Till detta kommer även nya intervjuer och podcaster att finnas med om dagens Alingsås samt dokumentering och presentation av 400-årsjubileets önskeprojekt.

Varje program består av olika teman, men kommer även att fokusera på vad som är aktuellt i kommunens olika föreningar, firandet av Alingsås 400 år, inslag från Alströmergymnasiet m.m. All musik som kommer att spelas i programmen är alingsåsknuten.

Programmen sänds den 21:e varje månad kl. 19.00-21.00 i Radio Alingsås, 98,6 mhz. Närmast kommande helg går varje avsnitt i repris, fredag kl. 19.00-21.00 och lördag kl. 10.00-12.00.

Nedan publiceras alla radiosändningar allteftersom för att kunna lyssna på de olika avsnitten i efterhand.

Projektledare: Tommy Grapenholm.

Foto: Alingsås tidning.

Del 14

Rädslans stenar är en verklighetsbaserad framställning i ord och toner om en flicka som tvingas lämna sitt land och sin familj. Som vuxen återvänder hon och får uppleva diktaturens förtryck och skillnaden mellan frihet och ofrihet. 

Text: Bärbel Andersson: Bearbetning och regi: Staffan Nattsén. Ljud: Kenneth Holmström. Medverkande: Katja Kott Gustafsson, Staffan Nattsén, Sofia Eriksson, Eva-Karin Andersson, Per Helgesson, Emma Undemar och Lollo Konnebäck.

Meny